четвер, 23 липня 2020 15:22

Облікову ставку Нацбанку залишили на найнижчому рівні
0

Національний банк України зберіг облікову ставку на наявному рівні 6%. Відповідне рішення ухвалило правління Нацбанку.

"Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. З одного боку, це стримає зростання цін в умовах відновлення економіки в 2021-2022 роках, а з іншого – залишить достатній простір для подальшого зниження вартості кредитів до однознакового рівня", – пояснив рішення голова НБУ Кирило Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, де взяти гроші на пенсію українцям

Нацбанк очікує, що облікова ставка залишиться на поточному низькому рівні "принаймні до кінця цього року", уточнив Шевченко.

"Наступного року Національний банк прийматиме рішення щодо облікової ставки залежно від реалізації проінфляційних ризиків... Попередні зниження облікової ставки ще не повністю відобразилися у вартості ресурсів на фінансових ринках. Банки продовжують знижувати відсотки по кредитах і депозитах. Втім, для закріплення ставок на однознаковому рівні учасники фінансових ринків мають бути впевненими в послідовній економічній політиці й розумному балансі між стриманням інфляції та монетарним стимулюванням. Зберігаючи облікову ставку на рівні 6%, Національний банк залишає достатній простір для монетарного стимулювання і зможе надати економіці додатковий імпульс для зростання у разі повільнішого відновлення споживчого та інвестиційного попиту", – розповів Шевченко.

В Україні зниження облікової ставки Національного банку не впливає на зменшення відсотків за іпотечними кредитами, розповів економіст Олександр Охріменко.

Зараз ви читаєте новину «Облікову ставку Нацбанку залишили на найнижчому рівні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі