неділя, 14 травня 2017 20:23

Новий голова НБУ: експерт зробив несподіваний прогноз

Новий голова НБУ: експерт зробив несподіваний прогноз
Гонтарева може повернутися в НБУ / Фото: lifekiev.com

Прихід інвестиційних банкірів у НБУ - найбільша помилка у кадрових призначеннях на посаду очільника регулятора.

Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua і журналу "Країна" висловив Олексій Кущ, фінансовий аналітик.

"Прихід інвестиційних банкірів у НБУ - найбільша помилка у кадрових призначеннях. Це і Валерія Гонтарева, і ті кандидатури, які називають її потенційними наступниками. Інвестиційні банкіри схильні до ризику і авантюр. Націлені на прибуток. Думають у горизонті рік-два. Восени отримаємо нову фігуру в кріслі голови Нацбанку. Можливо, Гонтарева повернеться до повноцінної роботи", - сказав він.

На його думку, очолювати центробанк має науковець у галузі монетарної політики.

"Монетарні банкіри – консерватори в хорошому розумінні. Схильні до зважених рішень. Останні очільники Федеральної резервної системи Сполучених Штатів – самі монетарники. Ніхто з них ніколи не працював ні на фондовій біржі, ні в банку, ні в інвестиційній компанії. Не займалися фінансовими спекуляціями, відносно скромні за своїми статками - не мультимільйонери. Це вчені в галузі монетарної науки. Інший психотип, інші знання. Досвід інвестиційного банкіра часто заважає приймати правильні монетарні рішення. Вміння монетарників спрацьовують як запобіжник. Не дасть прийняти авантюрні рішення", – говорить Кущ.

Повну версію інтерв'ю з Олексієм Кущем читайте у журналі "Країна" від 18 травня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Новий голова НБУ: експерт зробив несподіваний прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі