понеділок, 30 листопада 2020 17:19

Нова "схема" від податкової: на українців відкривають ФОПи без їхньої згоди

Нова "схема" від податкової: на українців відкривають ФОПи без їхньої згоди
За словами адвокатів, важливо звернутися до правоохоронців. Фото: pexels.com

Українці отримують повідомлення про податкові борги на імена ФОПів, яких не відкривали.

У кінці кожного року Державна фіскальна служба розсилає бізнесменам повідомлення про борги. Цьогоріч такі листи отримали багато українців, які ніколи не відкривали ФОП, розповідає "Сьогодні".

А от закрити бізнес, якого не існувало, людям не дозволяють. Також у податковій не радять залучати правоохоронні органи. Натякають на те, що "можна якось домовитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як шахраї видурюють гроші: назвали популярні способи обману

За словами адвокатів, важливо звернутися до правоохоронців. У цьому випадку стоятиме питання про кримінальну відповідальність державного реєстратора, який це зробив.

Крім того, цим повинна займатися не сама людина, яку зареєстрували, а правоохоронні органи. Громадянин має лише подати заяву, щоб привернути державного реєстратора до відповідальності.

Зеленський надасть допомогу ФОПам. Йдеться про гроші на списання податкових боргів, звільнення від сплати ЄСВ та єдиного податку ФОП 1-ї групи.

Зараз ви читаєте новину «Нова "схема" від податкової: на українців відкривають ФОПи без їхньої згоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі