вівторок, 15 грудня 2015 14:28

Німеччина є посередником в переговорах з РФ про "борг Януковича"

Німеччина є посередником в переговорах з РФ про "борг Януковича"
Фото: ipress.ua

Посередником у переговорах України з Росією про реструктуризацію боргу виступає Німеччина.

Про це повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько після прес-конференції в Кабінеті міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначила, що зустрічалася з представниками російської сторони за посередництвом міністра фінансів Німеччини, і представник Німеччини виступає в переговорах в якості посередника.

"Ми з ними в контакті через наших німецьких партнерів", - сказала вона.

Читайте також: Росія піде на реструктуризацію на умовах Києва - Moody's

При цьому Яресько додала, що Україна не отримувала від росіян нових пропозицій по реструктуризації боргу.

Нагадаємо, що Росія позичила Україні 3 млрд дол. за президентства Віктора Януковича — в кінці 2013 року. Термін виплати закінчується в грудні 2015-го.

Читайте також: Янукович розповів, як взяв у Путіна $3 млрд

16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва готова відстрочити платіж по боргу України на 2016-2018 роки по 1 млрд дол. на рік, якщо західні партнери нададуть гарантії. Однак уряд України офіційної пропозиції від Москви не отримав і продовжував наполягати на умовах реструктуризації, запропонованих іншим кредиторам.

Водночас, МВФ затвердив нові правила, які дозволяють кредитувати країни, у яких є заборгованість перед офіційними кредиторами. Зокрема, Фонд зможе фінансувати Україну, навіть якщо вона не виплатить Росії 3 млрд дол.

Росія, в свою чергу, погрожує Україні судом у разі невиконання зобов'язань з погашення боргу після закінчення 10-денного строку з офіційної дати погашення 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина є посередником в переговорах з РФ про "борг Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі