середа, 24 лютого 2021 11:00

Ніколи не працював заради грошей: 10 порад від Стіва Джобса

Ніколи не працював заради грошей: 10 порад від Стіва Джобса
Коли йому було 23, заробляв більше мільйона доларів. Фото: ONLINE_YES

24 лютого 1955 року народився співзасновник корпорації Apple Inc. Стів Джобс. Він став її генеральним директором у 21 рік. Потім працював СЕО всесвітньо відомої студії комп'ютерної анімації Pixar, членом ради директорів однієї з найбільших корпорацій розваг Disney.

Коли йому було 23, заробляв понад $1 млн, у 24 - понад $10 млн, у 25 - більш як $100 млн. Джобс казав, що для нього ці суми не були надто важливі, бо він ніколи не працював заради грошей.

Gazeta.ua зібрала настанови підприємця, які у свій час допомогли йому досягнути успіху.

1. Робота наповнює значну частину нашого життя. Бути справді задоволеним - робити велику справу. І єдиний спосіб це втілити у життя - любити те, що робите. Якщо ви ще не знайшли свою справу, продовжуйте шукати. Не зупиняйтесь. Як і в усіх сердечних справах, зрозумієте, коли знайдете.

2. Більшість людей ніколи не беруть трубку і не дзвонять, вони ніколи не запитують. Це те, що відрізняє людей, які роблять щось, від людей, які просто мріють. Ви повинні діяти. Ви маєте бути готовими потерпіти невдачу. Ви повинні бути готовими впасти і згоріти.

3. Моя модель для бізнесу - це "Бітлз". 4 хлопці контролювали негативні схильності та врівноважували один одного. І це ціле було кращим, ніж окремі частини. Ось так я бачу бізнес: великі речі ніколи не робить 1 людина, це творить команда.

4. Лідера від послідовника відрізняє інноваційний підхід.

5. Ви не можете піти і запитати людей, якого прориву вони потребують. Є чудова цитата Генрі Форда: "Якби я запитав своїх клієнтів, що вони хочуть, мені б відповіли: "Швидшого коня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документ Стіва Джобса виставили на аукціон

6. У випадку інтернет-стартапів важко сказати, чи дійсно вони зацікавлені в створенні компаній, чи їх цікавлять тільки гроші. Якщо у вас немає пристрасті до справи, ви здаєтесь.

7. Люди думають, що сфокусованість означає відповідь "так" тому, на чому потрібно зосередитися. Насправді це означає сказати "ні" сотні інших хороших ідей. Вибирати потрібно уважно.

8. Ваш час обмежений, тому не витрачайте його, живучи чужим життям. Не потрапляйте в пастку догми. Не дозволяйте шуму чужої думки заглушити внутрішній голос. І найголовніше - майте мужність дослухатися до свого серця та інтуїції. Вони знають, ким ви справді хочете стати. Усе інше - другорядне.

9. Я переконаний, що приблизно половина того, що відокремлює успішних підприємців від невдах, - це чиста наполегливість.

10. Майже все - очікування, гордість, страх труднощів або невдач - зникає перед обличчям смерті. Залишається лише те, що дійсно важливо. Згадка про те, що помреш, - кращий з відомих мені способів уникнути думки, що тобі є що втрачати. Ви вже голі. Немає причин не слідувати своєму серцю.

Стів Джобс помер у 56-річному віці 2011 року від раку підшлункової залози. Через 10 років після заснування Apple стала одним із лідерів ринку персональних комп'ютерів. Оцінювалася у $2 млрд та нараховувала 4 тис. працівників.

Зараз ви читаєте новину «Ніколи не працював заради грошей: 10 порад від Стіва Джобса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі