понеділок, 29 жовтня 2018 15:01

Nike судиться з українською компанією через бренд

Nike судиться з українською компанією через бренд
Компанія Nike просить вилучити з обігу і знищити 1520 пар взуття. Їх "Торгосфера" імпортувала в китайської компанії Wenzhou land port international trade Co., ltd. Фото: Рубрика

До Господарського суду Одеської області звернулася Nike Innovate CV. Компанія подала позов проти української компанії "Торгосфера", яка порушує права інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг. Йдеться про використання позначення NIKE.

Американська компанія просить суд заборонити українській компанії наносити позначення NIKE на продукцію, а також зберігати, продавати чи рекламувати такі товари. Господарський суд 24 жовтня прийняв рішення про відкриття провадження, йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неякісний товар із великими знижками: як українцям "впарюють" контрабанду

Крім того, компанія Nike просить вилучити з обігу та знищити 1520 пар взуття. Їх "Торгосфера" імпортувала в китайської компанії Wenzhou land port international trade Co., ltd.

Підготовче засідання у справі призначено на 19 листопада.

Компанія Nike випустила серію футболок, на логотипі яких замість назви фірми була абревіатура LDNR. Такий дизайн створили до лондонського марафону, який відбувся у квітні 2018-го. LDNR може бути скороченням від Londoner - мешканець Лондона, або від "London" і "running" - "лондон" і "біг". В Україні абревіатура ЛДНР асоціюється з терористичними ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Nike судиться з українською компанією через бренд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі