вівторок, 14 серпня 2012 12:35

Ні держава, ні банки зараз не здатні боротися з фінансовими пірамідами - експерт

Ні держава, ні банки зараз не здатні боротися з фінансовими пірамідами - експерт
Не маючи законів, ми зараз не можемо боротися з фінансовими пірамідами, каже експерт. Фото: piramids.org

Через відсутність належної законодавчої бази ні комерційні банки, ні держава наразі не здатні боротися з фінансовими пірамідами.

Про це сьогодні під час круглого столу заявив заступника начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю Анатолій Шкабєрін.

"Не маючи законів, ми зараз не можемо боротися з фінансовими пірамідами. А оскільки не розробляються закони, то немає кримінальної та адміністративної відповідальності правопорушників. З усіх куточків нам кричать: "Треба роз'яснювати людям". А що можна роз'яснювати, якщо немає законодавчої підтримки? Зараз лише розробляється закон про заборону фінансових пірамід. Ми направили у Нацкомфінпослуг свої рекомендації та пропозиції. От коли він буде, тоді буде кримінальна відповідальність", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дочка" НАК "Нафтогаз" зекономила півмільярда гривень на газі

За його словами, до фінансових пірамід належать страхові спілки та банки, що збанкрутували.

"Є дуже багато злочинних фінансових схем. Фінансовими пірамідами ми вважаємо й банки, які лопнули з вкладами людей, бо вони не виконали свою обіцянку, та страхові спілки. Вони теж запевняли: вкладайте: ми вам 3% повернемо. Ми попереджаємо людей: не лізьте туди, вас обмануть. Але люди все одно вкладають, і їх знову обманюють", - зазначив Шкабєрін.

Нагадаємо, 16 червня творець гігантської фінансової піраміди 1990-х Сергій Мавроді заявив, що відновлення роботи проекту МММ-2011, виплати за яким були заморожені в кінці травня через масштабну паніку, вже неможливе, а грошей на розрахунки з усіма його учасниками не вистачить.

Зараз ви читаєте новину «Ні держава, ні банки зараз не здатні боротися з фінансовими пірамідами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі