четвер, 14 березня 2019 10:38

Невикористана субсидія: як за комуналку платити менше

Невикористана субсидія: як за комуналку платити менше
У березні українцям почали виплачувати субсидію готівкою. Пенсіонерам гроші разом з пенсійними виплатами принесуть листоноші. Решта отримає кошти через Ощадбанк. Фото: Слобідський край

Українці, які станом на березень на рахунках у надавачів комунальних послуг мають невикористані субсидії, за комуналку цього місяця заплатять менше.

Домогосподарство, яке економило чи отримало субсидію "заднім числом" за попередні місяці, має право вимагати зменшеної за лютий платіжки на суму невикористаної житлової субсидії, пояснили у Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидія "живими грішми": скільки виплатили у перший день монетизації

Якщо на рахунках споживачів є чимала переплата, вони можуть розраховувати на ці кошти і у квітні, йдеться в урядовій постанові.

Таким чином, домогосподарство має оплатити тільки решту суми платіжки за комунальні послуги, яку не покриває невикористана субсидія за попередні місяці. Субсидію, яку споживачі отримають готівкою у березні та квітні, можуть зекономити і витратити на власний розсуд.

У березні українці отримають комунальні рахунки без відображення субсидії. Поняття "обов'язковий платіж" скасовують. Субсидіанти отримуватимуть усю суму допомоги "на руки". За спожитий у лютому газ, електроенергію, воду і тепло будуть розраховуватися самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Невикористана субсидія: як за комуналку платити менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі