пʼятниця, 20 вересня 2019 21:10

Нерухомість запропонували оцінювати по-новому

Нерухомість запропонували оцінювати по-новому
Пропонують ввести поняття податкової вартості нерухомості та впровадити дворівневу систему оцінки. Фото: novostroy.info

В Україні запланували знищити схему, коли вартість квартири при підписанні договору купівлі-продажу нерухомості штучно занижують. Роблять це, щоб платити менші податки.

Верховна Рада розробила законопроект №2047-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості шляхом діджіталізаціі розрахунку податкової вартості нерухомості". Зараз вартість житла визначає оцінювач. Тому може маніпулювати з ціною, пише "Столичная недвижимость".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві хочуть заборонити нове будівництво та реконструкцію

Пропонують ввести поняття податкової вартості нерухомості та впровадити дворівневу систему оцінки. Вартість квартири визначатиме не людина, а автоматизованний електронний майданчик.

Ціну нерухомості перевірятимуть в єдиній базі даних податкової вартості.

У серпні найбільше квартир купували у новобудовах у Дарницькому, Голосіївському та Солом'янському районах столиці. Найдешевше придбали 1-кімнатне житло площею 30 м² на вул. Радченка - $21 тис.

Зараз ви читаєте новину «Нерухомість запропонували оцінювати по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі