понеділок, 15 квітня 2019 21:10

Не взяли на роботу: поради експертів, що робити далі

Не взяли на роботу: поради експертів, що робити далі
Після співбесіди краще уточнити, що думають рекрутери про вас. Чому, наприклад, не хочуть брати вас на роботу. Фото: Eurabota.ua

За статистикою тільки кожна десята співбесіда успішна. Часто роботодавці відмовляють пошукачам без пояснень. Останні ж навіть не намагаються дізнатися, чому їх не взяли на роботу.

Щоб не припуститися помилок у майбутньому, після невдалої співбесіди треба поставити кілька питань рекрутеру, пише Work.ua.

Чому мені відмовили?

Запитайте рекрутера, що він думає про вас. Уточніть, чому вам не можуть запропонувати роботу. Завжди краще почути правду, ніж губитися в здогадах. Якщо замість розгорнутої відповіді почуєте "Вибір був зроблений на користь іншого кандидата", переходьте до другого питання.

Чим він кращий за мене?

Дізнайтеся, чим інший фахівець привабив роботодавця. Це можуть бути як особистісні, так і професійні якості кандидата. Тоді вдасться проаналізувати свою поведінку на співбесіді. Можливо зрозумієте, що треба пройти додаткові курси, щоб підвищити кваліфікацію.

Чи є у мені потенціал?

З'ясуйте у рекрутера, які ваші професійні якості зацікавили його. Можливо вам необхідно змінити акцент у резюме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто і чому не працює в Україні

Над чим мені потрібно попрацювати?

Недоліки можна знайти у будь-кого. Про них потрібно дізнатися і вчасно усунути. Можливо, через стрес ви квапливо і плутано говорили на співбесіді? Запитайте про це, щоб не допустити помилок у майбутньому.

Чи можу я знову відгукнутися на вашу вакансію?

Наголосіть на тому, що готові вдосконалювати свої знання і навички. Покажіть, що дійсно зацікавлені у роботі. Якщо ви перспективний працівник, ваше резюме першим дістануть з архівної папки, коли з'являться подібні вакансії.

В Україні на одну вакансію претендують 5 безробітних. На 1 лютого у Державній службі зайнятості зареєстровано 364,3 тис. безробітних. На 1 січня таких було менше — 341,7 тис., свідчать дані Держстату.

Зараз ви читаєте новину «Не взяли на роботу: поради експертів, що робити далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі