понеділок, 28 січня 2013 10:46

НБУ запевнив, що підприємці чекають низьку інфляцію

НБУ запевнив, що підприємці чекають низьку інфляцію
Фото: podrobnosti.ua

Інфляційні очікування керівників підприємств України третій квартал поспіль зберігаються на низькому рівні.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ).

"Інфляційні очікування залишилися незмінними у порівнянні з попереднім кварталом та істотно нижчі від середнього значення за весь період проведення опитувань. Основним фактором, який зумовить підвищення споживчих цін, респонденти продовжують називати зростання витрат на виробництво", - сказано в повідомленні з посиланням на результати щоквартального опитування керівників підприємств, проведеного НБУ в листопаді 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не потрапила у рейтинг 50 найкращих країн з ведення бізнесу

За даними Нацбанку, індекс ділових очікувань підприємств у IV кварталі 2012-го становив 114,3% в порівнянні з 115,1% у попередньому.

"Респонденти очікують незначного зниження економічної активності в наступні три місяці, що пов'язано з сезонними факторами", - зазначено в повідомленні.

Згідно з документом, в опитуванні взяли участь 1240 підприємств з усіх регіонів країни, що представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності, розмірами за кількістю працівників.

/media/video/479374/1_479374.mp4

Зараз ви читаєте новину «НБУ запевнив, що підприємці чекають низьку інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі