четвер, 22 жовтня 2015 15:17

НБУ пояснив, чому не слід перейматися коливаннями курсу

НБУ пояснив, чому не слід перейматися коливаннями курсу
Фото: unian.net

Зниження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку останніми днями не пов'язане з намірами НБУ послабити валютне регулювання.

Воно викликане невеликими перекосами у попиті та пропозиції на валютному ринку, що при його нинішніх незначних обсягах відразу позначається на вартості валют, заявили "УНІАН" у прес-службі Національного банку України.

При цьому регулятор нагадав, що такі коливання курсів у діапазоні до 23 грн/дол. спостерігалися цього року й раніше, але в результаті ринок виходив на свій середній рівноважний курс близько 22 грн/дол.

Водночас в НБУ зазначили, що з вересня спостерігається перевищення пропозиції валюти над попитом, що дало змогу регулятору викупити суттєві обсяги валюти через аукціони, не завдавши шкоди міжбанківського ринку.

Нагадаємо, що 22 жовтня НБУ знизив офіційний курс гривні до долара до рівня 22,60 грн/дол. з 21,98 грн/дол., встановленого на 21 жовтня.

За підсумками торгів на міжбанку 21 жовтня котирування гривні знизилися до 22,35/22,50 грн/дол. з 22,15/22,27 грн/дол. на закриття попереднього дня.

Зараз ви читаєте новину «НБУ пояснив, чому не слід перейматися коливаннями курсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі