четвер, 22 листопада 2012 14:20

НБУ "натравить" на валютників міліцію та Податкову

НБУ "натравить" на валютників міліцію та Податкову
У НБУ вважають, що введення "валютного податку" не повертає Україну у часи СРСР. Фото: podrobnosti.ua

Національний банк України (НБУ) буде залучати Міністерство внутрішніх справ (МВС) та Державну податкову службу (ДПС) до контролю операцій з обміну валют після введення податку на продаж іноземної валюти.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Комітету НБУ щодо запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій Юрій Горшков.

"Ми будемо акцентувати увагу МВС і Податкової на ті операції, які, на нашу думку, будуть відбуватися недобросовісно - спекулятивні операції на чорному ринку. Нам надходять дзвінки на гарячу лінію, громадяни повідомляють про такі випадки", - сказав Горшков.

За його словами, введення "валютного податку" не повертає Україну у часи СРСР.

"Не передбачається в цьому законі будь-яких обмежень. Навпаки, документом передбачається максимальний набір інструментів для зручності простих громадян. Чітко написано, що під цей податок не потрапляють валютні вклади населення, які перебували в банку понад 30% і відсотки за цими вкладами, перекази в країну в еквіваленті до 150 тисяч гривень. Основна маса доходів, які приходять від заробітчан - це в середньому 5-9 тисяч доларів в еквіваленті. Крім того, податком не обкладатимуть казначейські зобов'язання", - розповів Горшков.

Зараз ви читаєте новину «НБУ "натравить" на валютників міліцію та Податкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі