понеділок, 22 жовтня 2018 10:59

Назвали товари та послуги, які подорожчають до кінця року

Назвали товари та послуги, які подорожчають до кінця року
До кінця року подорожчає гречка. Фото: ИА Regnum

З початку року в Україні подорожчали більшість товарів і послуг. Зростання цін перевищило інфляцію у 5,6%.

Порівняно з груднем 2017-го подешевшали гречка, яйця та цукор. Щоправда, експерти прогнозують, що до кінця року ціни зростуть на гречку, цукор, ліки та оренду житла. Не подорожчають яйця, пише Сегодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні різко обвалилися ціни на овочі

"На ціні цукру і гречки позначиться зниження їхніх запасів. Адже урожай гречки та цукрових буряків цьогоріч менший. Межа ціни на свинину і молокопродукти визначається їхньою ціною в ЄС, перш за все в Польщі. Наприклад, м'ясо у нас майже зрівнялося за вартістю з польським. Хліб буде дорожчати на 15-18% щорічно. В Україні він коштує набагато дешевше, ніж у найближчих сусідів", - пояснив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Ліки та оренда житла подорожчає на 7-8% через девальвацію гривні. З початку року національна валюта знецінилася до долара майже на 8%.

Найдорожче продукти харчування продають у Києві. Щоправда, в столиці найвища середня зарплата порівняно з іншими регіонами України - понад 13 тис. грн. Найменші доходи мають жителі Тернопільщини. Водночас вони купують найдешевші продукти.

Зараз ви читаєте новину «Назвали товари та послуги, які подорожчають до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі