середа, 05 липня 2017 12:11

Назвали шокуючу суму боргів населення за комунальні послуги

Назвали шокуючу суму боргів населення за комунальні послуги
Найбільше українці винні за опалення та гарячу воду - 8,9 мільярда гривень. Фото: Дебет-Кредит

Українці заборгували за комунальні послуги понад 11 млрд грн, за даними Держстату.

Середня платіжка взимку сягає 1500 грн. У травні, коли не потрібно платити за опалення, скоротилася до 900 грн. У багатоповерхівці заборгованість за комуналку має як мінімум кожна десята квартира, пише "Сегодня".

Загальний борг населення на початок літа становив 11,3 млрд грн. Найбільше українці винні за опалення та гарячу воду - 8,9 млрд грн, за електроенергію - 3,9 млрд грн, холодну воду - 1,8 млрд грн.

Найбільший відсоток оплати комунальних послуг у Житомирській області. Найгірше платять у Сумській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії плануюють відбирати дітей за борги за комуналку

"Є випадки, коли не платять забезпечені сім'ї. У столиці кожна третя квартира отримує субсидію, такі сім'ї справно сплачують комунальні послуги. Одна з головних причин зростання заборгованості - подорожчання тарифів. Два роки тому родина, яка три місяці ігнорувала платіжки влітку, могла накопичити 500 гривень боргу. Зараз за такий період сума боргу може сягнути кількох тисяч гривень", - говорить радник заступника голови КМДА Юлія Грамотна.

За 2016 рік борг населення за комуналку становив 12,5 млрд грн. За субсидіями торік звернулися 7,4 млн сімей.

Депутати ухвалили в першому читанні нову редакцію закону про житлово-комунальні послуги. Пропонують ввести пеню - 0,1% суми боргу за кожен день прострочки оплати комуналки.

Зараз ви читаєте новину «Назвали шокуючу суму боргів населення за комунальні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі