пʼятниця, 11 жовтня 2019 21:10

Назвали регіони, які можуть залишитися без тепла

Назвали регіони, які можуть залишитися без тепла
На 10 жовтня зі 1316 підприємств борги мають 74. Фото: Depositphotos

Газ вчасно отримають теплопостачальники, які не мають боргів. Для більшості підприємств мінімальний рівень розрахунків становить 90%, розповів Gazeta.ua Олексій Хабатюк, заступник начальника департаменту енергоефективності Нафтогазу.

"Порівняно з минулим роком заборгованість тепловиробників перед Нафтогазом зросла щонайменше на 10 мільярдів гривень. Це пов'язано зі змінами у постанові Кабміну про рівень розрахунків", - пояснює Хабатюк.

На 10 жовтня зі 1316 підприємств борги мають 74.

"Є проблеми у Ніжині та Чернігові. Загальна заборгованість становить близько 400 мільйонів гривень. Їх рівень розрахунків — 86%. Ще треба погасити 107 мільйонів гривень боргу. Питання до Шепетівки у Хмельницькій області. Рівень розрахунків місцевої ТЕЦ тільки 67%. Загальний борг - близько 80 мільйонів гривень", - каже Олексій Хабатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки українці витрачають на комуналку

За його словами, найбільш проблемні - державні ТЕЦ. Щоб урегулювати ситуацію, уряд зменшив для них вимоги рівня розрахунків з 90% до 60%. Однак рівень розрахунків ДП "Криворізька теплоцентраль" залишається 56%. Загальний борг - 1,7 млрд грн.

"Проблеми залишаються у Смілі. Торік комерційна компанія експлуатувала місцеве теплокомуненерго. Фактично накопичувала борги і виводила гроші. Питання досі не вирішили, бо місто не виконує договір про реструктуризацію старого боргу. Це одна із вимог подачі газу теплопостачальнику. На 7 жовтня заборгованість становить близько 2,5 мільйонів гривень", - резюмує Олексій Хабатюк.

Опалювальний сезон розпочнеться 15 жовтня. У регіонах місцева влада самостійно вирішує, коли вмикати тепло. Традиційно це відбувається, коли середньодобова температура повітря протягом 3 днів тримається нижче +8.

Зараз ви читаєте новину «Назвали регіони, які можуть залишитися без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі