середа, 05 серпня 2020 21:10

Назвали професії, які будуть затребувані найближчі 5 років

Назвали професії, які будуть затребувані найближчі 5 років
Медичні лаборанти мають можливість заробляти від 9 тис. грн. Фото: pixabay.com

В Україні найчастіше роботу пропонують у сфері будівництва, логістики. Шукають різноробочих.

Водночас експерти підготували перелік професій, які будуть найзатребуванішими найближчі 5 років, пише Work.ua.

Медичний лаборант

Затребуваними стають медичні лаборанти, адже зростає кількість громадян, які прискіпливо слідкують за своїм здоров'ям. Лаборанти проводять збір аналізів, дослідження, за якими лікарі діагностують хвороби. У столичних лабораторіях готові платити від 9 тис. грн. Обіцяють бонуси.

Водій вантажівки

Сфера доставки стрімко розвивається, бо зростає популярність інтернет-магазинів. Тому з'являється все більше вакансій для водіїв, які доставлятимуть товари від магазинів і виробників до точки видачі. У середньому роботодавці готові платити 15 тис. грн. Є компанії, де водії мають можливість заробляти більше 25 тис. грн у місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота: в яких містах і галузях найбільше потрібні працівники

Фінансовий консультант

Фінансові консультанти допоможуть підвищити рівень фінансової грамотності громадян, зберегти бюджет. Спеціалісти порадять, у що інвестувати, а на чому можна заощадити. Консультанти мають можливість заробляти від 25 тис. грн.

Веб розробник

Найближчі 5 років зросте популярність веб розробників. Це пов'язано зі швидкою діджиталізацією сучасного світу. Вже сьогодні спеціалісти можуть заробляти до 112 тис. грн.

На ринку праці після послаблення карантину посилилася конкуренція за робочі місця. Українці готові працювати за умов, які їм пропонують компанії. Адже бояться втратити роботу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали професії, які будуть затребувані найближчі 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі