вівторок, 04 червня 2019 21:10

Назвали найзатребуваніші професії у світі

Назвали найзатребуваніші професії у світі
У світі активно шукають інженерів, програмістів, лікарів, маркетологів та аналітиків. Фото: en-media.tv

Найбільшим попитом серед роботодавців у світі користуються інженери. Фахівців шукають у Канаду, США, Німеччину, Іспанію, Чилі, Нову Зеландію. Їх дефіцит відчувають в Україні.

Інженери затребувані у найрізноманітніших сферах. Так, інженери-будівельники відповідають за автомобільні та залізничних шляхи, мости, джерела енергії та водопостачання. Інженери-механіки - за проектування, виготовлення та випробування двигунів, машин та інструментів. Фахівці працюють у науково-дослідних, державних і виробничих галузях. Сучасні електронні пристрої створюють інженери-електроніки, пише hh.ua.

Не падає попит на програмістів, розробників програмного забезпечення, web-дизайнерів. Сьогодні гостро відчувається потреба у грамотних фахівцях, які розроблятимуть і тестуватимуть нові програми, сайти.

Крім того, активно шукають аналітиків Big Data. Фахівці вивчають та аналізують дані - результати досліджень, ринкові тенденції, переваги клієнтів. Далі розробляють бізнес-рішення, як підвищити ефективність компанії. Переважно працюють у наукових і дослідних установах, у державних структурах, банках, медицині, страховому бізнесі, економічній сфері діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, які нові професії з'являться у майбутньому

Традиційно роботу пропонують лікарям - стоматологам, анестезіологам, дієтологам, імунологам, пластичним хірургам, фармацевтам. За кордоном це одні з найбільш високооплачуваних фахівців. Останні 5 років затребувані лікарі загальної практики, які володіють загальними знаннями про всі типи захворювань.

Щоб досліджувати ринок і запити споживачів, формувати бізнес-плани компанії наймають маркетологів.

Останнім часом активно шукають криптоторговців і розробників блокчейн-технологій. Адже вкладати гроші у криптовалюту стає все більш популярним. Університети Пенсильванії, Нью-Йорка і Сан-Паулу вже готують дипломованих фахівців у цій галузі.

В Україні найбільшу середньомісячну зарплату у першому кварталі 2019-го отримували у сфері авіаційного транспорту — 25 850 грн. Щоправда, це на 19,6% менше, ніж торік. Працівники сфери фінансової та страхової діяльності отримували 18 572 грн - на 17,9% більше, ніж 2018-го. У сфері інформації та телекомунікації платили 16 362 грн. Це на 24,9% більше, ніж отримували працівники торік.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найзатребуваніші професії у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі