неділя, 23 квітня 2017 21:11

Назвали найпопулярніші професії

Назвали найпопулярніші професії
Кожен п'ятий роботодавець підкреслив, що змінив принципи підбору персоналу. Фото:Український журнал Економіст

Найбільше вакансій у першому кварталі 2017 року було на виробництві, для бухгалтерів, в автомобільному бізнесі та на будівництві. Про це йдеться в огляді ринку праці міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Також затребувані фахівці готельного бізнесу, медпрацівники та педагоги. Найчастіше роботу шукали жителі Києва, Запоріжжя, Херсону, Одеси, Житомира, Хмельницького та Івано-Франківська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали середню зарплату українців

На одну вакансію в середньому претендувало 3 безробітних. Найбільша конкуренція у сфері видобутку сировини: на кожну вільну посаду тут претендують 12-13 осіб. Серед ТОП-менеджменту на одне місце претендують 10 осіб, на посаду юриста – 5.

26% керівників підвищили зарплату працівникам на 10%. Кожен п'ятий зазначив, що платить в середньому на 5% більше. 18% роботодавців підвищили зарплати на 20%, ще стільки ж - на 15%. І лише у кожній десятій компанії підвищення зарплат склало 30%.

Кожен п'ятий роботодавець підкреслив, що змінив принципи підбору персоналу. Почали активніше залучати до роботи молодих спеціалістів та студентів, бо вони не претендують на високі зарплати, на відміну від досвідчених спеціалістів.

Офіційна кількість безробітних у квітні 2017 року зменшилася до 406,8 тис. Це на 13% менше, ніж було на 1 квітня 2016 року. Тоді зареєстрували 467,5 тис., повідомили в Державній службі зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі