середа, 02 січня 2019 10:19

Назвали курс долара на 2019 рік

Назвали курс долара на 2019 рік
До травня курс валют триматиметься у межах 28 грн за дол. Фото: Еспресо TV

У 2019-му різких курсових стрибків не буде. Цьому сприятиме виборча компанія в Україні.

"До президентських виборів і їх закінчення Україні допомагатиме МВФ, ЄС. Валютні резерви Нацбанку достатні, тому великих курсових коливань до травня я не очікую. Думаю, що ринок залишиться в межах 28 гривень за долар", - говорить фінансовий аналітик Ерік Найман, пише Сегодня.

З травня гривня може трохи ослабнути. Це пов'язано з виплатами боргу МВФ. Крім того, влітку криза торкнеться Польщі. Тому надходження валюти в Україну від трудових мігрантів можуть зменшитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дозволили обмін валют в банкоматах і терміналах

Якщо серйозних проблем вдасться уникнути, то влітку і на початку осені курс валют не перевищить 32 грн за дол. Далі все залежатиме від того, як пройдуть парламентські вибори.

"Тут буде подвійний ефект: девальваційний - це кінець року, плюс - вибори. Але якщо вони закінчаться позитивно, знову ж таки, то може бути навіть і відкат до 28-27,5 гривень за долар", - каже Олександр Савченко, ректор Міжнародного інституту бізнесу.

Катастрофічно курс валют знижуватися не буде. Адже Україна має підтримку кредиторів і достатньо золотовалютних резервів.

Зростання мінімальної зарплати на 12,1% збільшить грошову масу в обігу. Але курс долара в Україні не зросте вище 30-32 грн у 2019 році. Це відбудеться сприятливій кон'юнктурі на світових товарних біржах та підтримці МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали курс долара на 2019 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі