четвер, 25 червня 2020 12:51

Назвали галузь, яка суттєво розквітла під час карантину

Назвали галузь, яка суттєво розквітла під час карантину
Під час карантину ринок українського фрілансу спочатку зменшив оберти, але потім піднявся до рекордних показників. Фото: pixabay.com

Під час карантину ринок українського фрілансу спочатку зменшив оберти, але потім піднявся до рекордних показників.

Про це свідчать результати дослідження українського фрілансера Freelancehunt.

"Загальна картина на українському ринку фрілансу цієї весни була мінливою. У березні та квітні показники найбільше просіли. Сукупний бюджет усіх проєктів на платформі Freelancehunt в ці два місяці склав по 28 млн грн, що можна порівняти з післясвятковим січнем. Утім, травень стабілізував ситуацію і показав впевнене зростання, додавши за місяць 5 млн до бюджетів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за перевищення швидкості можуть зрости

У березні кількість проєктів скоротилася на 10%, але в квітні збільшилася. Травень не тільки продемонстрував зростання щодо всього, але й дав змогу зафіксувати абсолютний рекорд.

"Якщо в середньому на сервісі за тиждень публікують 3600-3800 проєктів, то у травні цей показник виріс до 4200-4300 замовлень", - додали в компанії.

При цьому динамічний приріст спостерігали також із боку самих фрілансерів. Пік активності припав на перші тижні карантину. Так із 16 по 22 березня на сервісі був відзначений стрибок нових реєстрацій. По відношенню до аналогічного періоду в лютому приріст склав 43,8%.

У травні роботодавці найчастіше шукали водіїв. Розмістили 5,2 тис. вакансій. Це на 16% більше, ніж у квітні. Пропонують у середньому зарплату 18 250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали галузь, яка суттєво розквітла під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі