четвер, 13 травня 2021 18:59

НАЗК перевіряє законність призначення Вітренка головою Нафтогазу

НАЗК перевіряє законність призначення Вітренка головою Нафтогазу
НАЗК перевіряє призначення Вітренка головою "Нафтогазу". Фото: УП

Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє, чи були факти порушення вимог статті 35 закону "Про запобігання корупції" під час призначення Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України".

Перевірку почали після звернення керівника громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна. Про це в НАЗК повідомили Радіо Свобода.

"Національне агентство розпочало моніторинг та контроль за виконанням Юрієм Вітренком актів законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також дотримання інших обмежень щодо запобігання корупції, 30 квітня 2021 року", – ідеться у відповіді агенства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум російського агента, людина помічника Зеленського - ЗМІ про нового міністра енергетики

Висновок щодо порушення чи дотримання Юрієм Вітренком вимог і обмежень закону НАЗК зроблять після опрацювання документів та інформації, для отримання яких агентство направило необхідні запити.

Кабмін 28 квітня провів засідання загальних зборів акціонерів компанії НАК "Нафтогаз України". На засіданні уряд звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України" і призначив на цю посаду Юрія Вітренка.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК перевіряє законність призначення Вітренка головою Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі