пʼятниця, 23 жовтня 2020 20:49

Натуральні вина пропонують звільнити від акцизу

Натуральні вина пропонують звільнити від акцизу
У країнах ЄС натуральні виноградні вина відносяться до групи харчових продуктів та не мають маркування акцизного податку. Фото: Reuters

Акцизний податок є одним із законодавчих обмежень, що ускладнюють ведення бізнесу малим виробникам виноробної продукції.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону, опублікованому на сайті Мінекономіки.

"Використання марки акцизного податку на вітчизняні столові вина, вартість якої у 19 разів перевищує вартість самого податку, щонайменше викликає подив", - сказано у записці.

Як зазначається, у країнах ЄС натуральні виноградні вина відносяться до групи харчових продуктів, а не алкогольних напоїв, а відповідно не мають маркування акцизного податку. Йдеться про вина, міцність яких менша за 15% об'ємних одиниць етилового спирту за умови, що спирт має повністю ферментне походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смак вражає: створили штучний мед

Окрім акцизів йдеться про зняття обмежень щодо використання у виробництві придбаної сировини, дозвіл розливу продукції міцністю до 8,5% у металеві банки та спрощення системи звітності для малих виробництв.

Крім цього, пропонується зняти обмеження щодо надання державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції як суб'єктам малого і середнього підприємництва.

За минулий тиждень в Україні різко підскочили ціни на цукор, гречку, картоплю. На думку експертів, цукор та картопля незабаром знову подешевшають. А гречка буде надалі рости в ціні. Через поганий врожай цукрового буряку в Україні істотно подорожчав цукор. На тлі дефіциту, багато магазинів миттєво підняли ціни. До того ж ввели обмеження — продають не більше 5 кг цукру в одні руки.

Зараз ви читаєте новину «Натуральні вина пропонують звільнити від акцизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі