четвер, 23 листопада 2017 16:28

Наступного року можуть подорожчати цигарки

Наступного року можуть подорожчати цигарки
Пачка сигарет коштуватиме в 2018 році приблизно 30 гривень. Фото: BusinessUA

Вартість сигарет наступного року може зрости в середньому на 25% – до 30 грн за пачку. Це станеться у разі прийняття законопроекту про поетапне підвищення тютюнового акцизу до європейського рівня, який Верховна Рада схвалила в першому читанні 14 листопада.

"Зараз пачка сигарет коштує в середньому 23-24 гривні. Тобто, за нашими підрахунками, наступного року очікується підвищення в середньому на 6 гривень. Так, пачка сигарет коштуватиме 2018 року приблизно 30 гривень. Будуть як дорожчі сигарети в преміум-сегменті, так і дешевші", - розповів керівник Українського центру контролю за тютюном громадської організації "Життя" Андрій Скіпальський на прес-конференції УНІАН.

2018-го зростуть ставки специфічного акцизу на тютюнові вироби на 29,7%. До 2024 року ставки збільшуватимуться на 20% щорічно.

"2025 року у разі стабільного курсу євро на рівні 31 гривні, пачка сигарет коштуватиме в середньому 90 гривень", - прокоментував експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти подорожчають перед Новим роком

Він додав, що до 2025 року ставки акцизу на тютюнові вироби в Україні поступово зростуть до мінімального європейського рівня – 90 євро за 1 тисячу сигарет. Це сприятиме наповненню державного бюджету. Також стане ефективним засобом боротьби з курінням.

9 вересня вступила в дію постанова Кабміну про підвищення мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Найдешевша півлітрова пляшка горілки подорожчала з 69,78 до 79,55 грн.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року можуть подорожчати цигарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі