пʼятниця, 09 листопада 2012 15:42

Наступного року економіка України наблизиться до стагнації - експерт

Наступного року економіка України наблизиться до стагнації - експерт
Олександр Савченко прогнозує, що зростання ВВП цього року не перевищить 1%. Фото: minfin.com.ua

Економіка України в 2013 році матиме тенденцію до стагнації.

Такий прогноз озвучив колишній заступник міністра фінансів, екс-заступник голови Національного банку України (НБУ), ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко в ефірі "Ера-FM".

"Ситуація буде напружено стабільною з тенденцією до стагнації. Нічого страшного в цьому немає. Вся Європа зараз перебуває в такому стані. Трошки кращий стан у Сполучених Штатах. І досить непоганий стан тільки у Індії та Китаю", - сказав він.

За його словами, зростання ВВП цього року не перевищить 1%.

"Я був би дуже щасливий, якщо ми цей рік закінчили би принаймні з 1% зростання. Я ще на початку року повідомляв, що за моїми прогнозами, за такого механізму кредитування економіка буде близькою до нуля, а теми росту промисловості будуть навіть мінусові. Я був би дуже щасливий, якщо вони були би не нижче 5%. Це дуже тривожний сигнал на наступний рік", - зазначив Савченко.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що Україні не вдасться вийти на заплановані 3,9% ВВП, незважаючи на нульову інфляцію в жовтні.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року економіка України наблизиться до стагнації - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі