вівторок, 13 квітня 2021 20:30

Нардепи не підтримали постанови про зниження тарифів на енергоносії

Нардепи не підтримали постанови про зниження тарифів на енергоносії
Рада не підтримала проєкти постанов щодо введення мораторію на підвищення тарифів на енергоносії та зниження цін на електроенергію і тарифів на розподіл газу. Фото: pexels.com

Рада не підтримала проєкти постанов щодо введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії та зниження цін на електроенергію і тарифів на розподіл газу.

Проєкт постанови № 4609 підтримали 153 нардепи. Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус заявив, що комітет не підтримав цей проєкт постанови. Додав, що немає сенсу дублювати одні й ті ж постанови, повідомляє "Економічна правда".

"Проєктом постанови пропонується надати доручення Кабінету міністрів невідкладно запровадити мораторій терміном на один рік на дію всіх постанов Кабінету міністрів та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду, та не допускати протягом одного року прийняття таких рішень", - йдеться у пояснювальній записці до проєкту постанови.

Не підтримали проєкт постанови № 4590 про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт/год.

Герус перед голосуванням казав, що зміст запропонованих положень був втілений у тексті прийнятої 28 січня постанови.

За проєкт постанови № 4590 проголосували 174 нардепи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборгованість українців за комунальні послуги різко підскочила

Також Рада не підтримала проєкт постанови № 4587 про вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електроенергію та тарифів на послуги розподілу природного газу.

Документ без обговорення підтримали 197 нардепів.

Українці зможуть платити за природний газ упродовж року фіксовану ціну, запропоновану постачальником. Тариф діятиме з 1 травня поточного року до 30 квітня включно наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи не підтримали постанови про зниження тарифів на енергоносії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі