пʼятниця, 24 травня 2019 21:11

Найнижча за 3 роки: ціна на молоду картоплю обвалилася

Найнижча за 3 роки: ціна на молоду картоплю обвалилася
Українці купують як вітчизняну картоплю, так й імпортну з Азербайджану та Франції. Фото: AgroNews.ua

Рання картопля стрімко подешевшала. Ціна впала до мінімуму за 3 роки. Крім того, зрівнялася з вартістю картоплі минулорічного врожаю.

На ринку пропозиція ранньої картоплі зростає. Тому і ціна на неї падає, передає "Інфо-Шувар".

Українці купують як вітчизняну картоплю, так й імпортну. Українська продукція у гурті коштує 9-17 грн/кг. Це мінімум на 30% дешевше, ніж було торік. Або на 15% менше порівняно з травнем 2017-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли подешевшає полуниця

Імпортну картоплю Україні завозить з Азербайджану та Франції. Її продають по 20 грн/кг. Найдешевшою є азербайджанська. Щоправда обсяги імпорту скорочуються. На ринку з'являється більше вітчизяної картоплі.

Картопля торішнього врожаю коштує 8-9 грн/кг у гурті. Рік тому ціна була менша удвічі.

В Україні перестала дорожчати морква. Навіть трохи подешевшала. До цього ціни зростали протягом 6 тижнів. Цього сезону відпускні ціни на моркву досягли історичного максимуму. Водночас попит на неї серед покупців впав. На початку минулого тижня торгівля у цьому сегменті практично зупинилася. Щоб швидше продати моркву з овочесховищ, фермери почали знижувати ціни на неї. У середньому кілограм продавали по 16-20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Найнижча за 3 роки: ціна на молоду картоплю обвалилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі