субота, 21 грудня 2019 13:23

Нафтогаз відкликав позов проти Газпрому

Нафтогаз відкликав позов проти Газпрому
Нафтогаз і Газпром підписали домовленості. Фото: newsnetwork.tv

Нафтогаз відкличе позов до Газпрому на $12,25 млрд.

Про це домовились під час тристоронніх переговорів щодо транзиту газу, передає "Громадське".

"Ми врегульовуємо питання майбутніх арбітражів. Це потенційна можливість виграшу. Проте вже в нас є візія щодо того, які є домовленості щодо транзиту. Тому в цьому випадку пакетне рішення передбачає перегляд позицій щодо майбутніх арбітражів. Рішення про 3 млрд чітко визначено, а рішення про інші арбітражі будуть безпосередньо в рамках пакету відкликані", - повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.

Українські компанії Оператор ГТС і Нафтогаз протягом тижня мають підписати контракти з Газпромом. Під час брифінгу в Офісі президента про це сказав виконавчий директор групи Нафтогаз Юрій Вітренко.

Він сказав, що на політичному рівні досягли пакетної угоди, яку тепер будуть реалізовувати компанії. Всі угоди повинні бути підписані до 29 грудня, щоб з 1 січня транзит газу продовжили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін гальмується, бо утримувані не хочуть повертатися в ОРДЛО - росЗМІ

Підпишуть угоду з Газпромом щодо виплати до кінця року Нафтогазу майже $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу.

"В пакеті з продовженням транзиту варіант, який передбачається, це повне врегулювання всіх вимог з усіх боків. Це означає, що не залишиться ніяких відкритих позовних вимог з жодного боку після того, як це пакетне рішення буде впроваджене", - сказав Вітренко.

Виплата Газпромом $3 млрд Нафтогазу є однією з умов пакетної угоди щодо газу між Росією і Україною, повідомили російські ЗМІ з посиланням на джерело в російській делегації.

Джерело, близьке до переговорів каже, що Росія хоче виплатити Україні борг, щоб покласти край судовим розглядам.
Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз відкликав позов проти Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі