середа, 20 квітня 2011 16:09

"Нафтогаз" повернув Фірташу 12,1 млрд куб. м газу

"Нафтогаз" повернув Фірташу 12,1 млрд куб. м газу

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз Україна" на виконання рішення Стокгольмського арбітражу повернула швейцарській RosUkrEnergo AG всі необхідні 12,1 млрд куб. м природного газу.

Про це співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ повідомив журналістам у Києві.

Нагадаємо, "Нафтогаз Україна", RosUkrEnergo і російський "Газпром" наприкінці листопада 2010 року заявили про повне врегулювання спору з повернення українським холдингом 12,1 млрд куб. м газу.

Згідно з досягнутими домовленостями, на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати в Стокгольмі "Нафтогаз Україна" поверне RosUkrEnergo 12,1 млрд куб. м, RosUkrEnergo погасить $ 1,7 млрд заборгованості перед "Нафтогазом України" і $ 810 млн перед групою компаній "Газпром".

За словами Фірташа, швейцарська компанія ще минулого року перерахувала НАК "Нафтогаз Україна" $ 1,7 млрд боргу, відчуженого українському держхолдингу російським "Газпромом" в 2009 році. За його словами, НАК також отримав $ 450 млн за послуги з транзиту і зберігання газу RosUkrEnergo.

Необхідний НАК "Нафтогаз України" природний газ придбаний держхолдингом у "Газпрому" за ціною $ 230 за 1 тис. куб. м. Весь газ в обсязі 12,1 млрд куб. м буде експортовано компанією "Газпром експорт" до Європи, уточнив Фірташ.

При цьому зазначені вище обсяги газу будуть підніматися з українських підземних сховищ поетапно, щоб уникнути порушення газового балансу країни.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" повернув Фірташу 12,1 млрд куб. м газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі