Ексклюзиви
вівторок, 24 лютого 2015 15:39

"Нафтогаз" не заплатить "Газпрому" ні копійки, поки той не дотримується контракту

"Нафтогаз" не заплатить "Газпрому" ні копійки, поки той не дотримується контракту
Фото: hvylya.net

НАК "Нафтогаз України" не може здійснювати подальшу передплату за поставки російського газу,  поки не буде впевнена в неухильному дотриманні як контракту з боку ВАТ "Газпром", так і Брюссельського тристороннього протоколу, підписаного представниками Росії, України і Євросоюзу. Відповідна заява розміщена на сайті "Нафтогазу".

"Вже протягом двох днів "Газпром" не виконує заявки української сторони на поставку оплаченого газу в рамках контрактних умов. Зокрема, "Газпром" був зобов'язаний поставити по 114 млн куб. м 22 і 23 лютого 2015 року, але поставив за фактом тільки 47 і 39 млн куб. м відповідно", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначається, російський газовий монополіст досі не надав жодних пояснень щодо порушення своїх контрактних зобов'язань.

"Нафтогаз очікує офіційних пояснень від російської сторони", - додали в "Нафтогазі".

"Основним джерелом імпортного газу для України сьогодні є Європа. Тому бездоганне виконання наших зобов'язань з транспортування газу в ЄС є нашою незмінною стратегією", - цитує прес-служба главу компанії Андрія Коболєва.

Нагадаємо, що глава "Газпрому" Олексій Міллер сьогодні заявив, що оскільки Україна не внесла передоплату за газ, поставки блакитного палива можуть припинити в найближчі дні. "Поставка газу в Україну в обсязі заявки 114 мільйонів кубометрів газу всього через два дні призведе до повного припинення постачання російського газу в Україну, що створює серйозні ризики для транзиту газу в Європу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" не заплатить "Газпрому" ні копійки, поки той не дотримується контракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути