четвер, 05 листопада 2015 09:51

Нафта слабо дорожчає після вчорашнього обвалу

Нафта слабо дорожчає після вчорашнього обвалу
Фото: espreso.tv

У четвер, 5 листопада, ціни на нафту ростуть після зниження напередодні на 1,9-2,3% на повідомленнях про зростання запасів нафти в США.

Як свідчать дані торгів, вранці вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,09% - до 48,83 дол. за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,38% - до 46,50 дол. за барель.

У середу управління енергетичної інформації міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 30 жовтня, зросли на 2,84 млн барелів - до 482,8 млн барелів. Аналітики чекали, що показник збільшиться на 2,78 млн барелів. При цьому зростання запасів відбувається вже шостий тиждень поспіль.

Видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, зріс на 48 тис. барелів на добу - до 9,16 млн барелів.

Аналітики стверджують, що, незважаючи на корекційне зростання ціни на "чорне золото" залишаються під тиском. При цьому тисне на вартість нафти також американська валюта, яка зміцнюється на очікуваннях підвищення ставки ФРС США в грудні.

"Сильний долар зробить нафту більш дорогою для імпортуючих країн, тим самим скоротивши попит", - повідомив агентству Франс Прес аналітик компанії EY Санджив Гупта.

Зараз ви читаєте новину «Нафта слабо дорожчає після вчорашнього обвалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі