вівторок, 03 березня 2015 10:07

Нафта дорожчає після вчорашнього різкого падіння

Нафта дорожчає після вчорашнього різкого падіння

Ціни на нафту зростають при підтримці азіатських фондових ринків і за рахунок зниження числа діючих бурових установок у США.

На 8.21 за київським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 1,05 дол. до 60,59 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,45 дол. до 50,04 дол.

У понеділок Brent подешевшала майже на 5% через рекордні запаси нафти в США.

"Ціни на Brent намагаються зростати за рахунок різкого зниження числа бурових установок у США", - йдеться у звіті банку Morgan Stanley.

Працюючих бурових установок минулого тижня стало на 33 менше.

"Виходячи з кількості установок для горизонтального і вертикального буріння на сланцевих родовищах Permian, Eagle Ford, Bakken і Niobrara, видобуток нафти в США до четвертого кварталу буде зростати на 385 тисяч барелів на добу, тобто на 55 тисяч менше, ніж при кількості установок попереднього тижня", - йдеться у звіті Goldman Sachs.

Поза тим, видобуток нафти як у США, так і на Близькому Сході залишається високим, перевищуючи попит і стримуючи зростання цін.

"Видобуток і експорт в Саудівській Аравії, ОАЕ, Іраку та інших країнах Близького Сходу вищий, ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться у звіті Morgan Stanley.

Різке падіння цін на нафту з червня минулого року вигідне азіатським імпортерам, зазначають аналітики.

"Дешева нафта - це благословення для Азії, падіння цін на нафту дуже вигідне для великих азіатських імпортерів", - йдеться в щоквартальному прогнозі банку ABN Amro.

На думку аналітиків банку, дешева нафта стимулює економічне зростання Індії, Гонконгу, Сингапуру і Таїланду, але зростання економіки Китаю продовжить сповільнюватися.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає після вчорашнього різкого падіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі