вівторок, 17 листопада 2015 10:21

Нафта Brent торгується нижче $45 за барель

Нафта Brent торгується нижче $45 за барель
Фото: ukr.media

У вівторок, 17 листопада, нафта торгується різноспрямовано через теракти в Парижі і стурбованість щодо можливого збереження надлишку пропозиції сировини.

Як свідчать дані торгів, вранці вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent знижувалася на 0,37% - до 44,62 дол. за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту WTI збільшилася на 0,06%, до 41,91 дол. за барель.

На настрої інвесторів впливають ризики від геополітичної напруженості після п'ятничних терактів у Парижі. Як очікується, США і Франція наростять зусилля у боротьбі з "Ісламською державою".

Крім того, інвестори побоюються за перспективи попиту на сировину. Так, за прогнозами Міжнародного енергетичного агентства, темпи зростання світового попиту на нафту 2015 року прискоряться до п'ятирічного максимуму в 1,8 млн барелів на день, але вже 2016 року зростання сповільниться до 1,2 млн барелів на день.

"Високі показники пропозиції на ринку, великі запаси сировини в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку і відсутність реальної загрози для нафтових потужностей на Близькому Сході не дають геополітичним побоюванням забезпечити реальний приріст цін на нафту після терактів у Парижі", - цитує Рейтер аналітиків з BMI Research.

Зараз ви читаєте новину «Нафта Brent торгується нижче $45 за барель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі