вівторок, 12 червня 2018 09:22

Нацбанк затвердив нові правила переказу грошей

Нацбанк затвердив нові правила переказу грошей
Фізичні особи отримують можливість за допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати у гривні переказ в іноземній валюті за межі України

Сьогодні в Україні починають діяти нові правила переказу грошей за кордон. Національний банк України вніс зміни до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Постанову правління регулятора №62 від 7 червня опублікували на сайті НБУ. Документ набуває чинності 12 червня.

За словами прес-служби регулятора, зміни дають можливості для застосування безпаперових технологій на ринку фінансових послуг. Також розшириться коло учасників цього ринку, в касах яких може бути виданий переказ з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіжні картки стануть не обов'язковими - Смолій

Банкам та їхнім клієнтам надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти.

Тепер клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтвердних документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків у іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтвердних документів фізичних осіб для здійснення переказу в паперовій формі для їх подальшого зберігання.

Фізичні особи отримують можливість за допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати у гривні переказ в іноземній валюті за межі України.

Також за рішенням відправника переказу, що ініційований із-за кордону в іноземній валюті, отримати такий переказ в Україні в гривні. Тобто у валюті, яка відрізняється від валюти ініціювання.

На 1 січня 2018 року на одного мешканця України припадали 70 банкнот та 293 розмінні монети. Так, на початок 2018-го в готівковому обігу України перебувало банкнот та монет на загальну суму 361,5 млрд грн. Це на 20,5 млрд грн більше, ніж на початок 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк затвердив нові правила переказу грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі