пʼятниця, 15 січня 2016 21:28

Нацбанк в четвер втратив контроль над валютним ринком - експерт

Нацбанк в четвер втратив контроль над валютним ринком - експерт

Національний банк продав на аукціоні в п'ятницю 19,8 млн доларів і знизив офіційний курс гривні на 23 копійки - до 24,18 гривні за долар проти 23,95 гривні за долар у четвер. Про це Gazeta.ua розповів керівник Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. Були подані заявки на купівлю валюти на 32 млн доларів за курсом від 23,9 гривні за долар до 24,33 гривні за долар. Середньозважений курс за результатами аукціону становив 24,28 гривні за долар.

"Дуже добре, що Нацбанк став спасати ситуацію. Він ще в четвер втратив контроль над валютним ринком. Я не розумію, чому Гонтарева ще тоді не догледіла. Дуже суттєво зросли залишки на коррахунку. Вона це бачила зранку. Це я бачу ввечері. І в результаті необ'єктивно, виключно через помилку НБУ зріс курс. Як результат - в п'ятницю почали спасати. Бо побачили, що ситуація погіршується, попит на валюту зростає. Тому зробили правильний крок. Вийшли на аукціон і продали долари. Якби вийшли раніше, не було б такого зростання курсу гривні навіть на "чорному" ринку", - сказав експерт.

На думку експерта, продаж валюти нацбанком заспокоїв і "чорний" ринок.

Нагадаємо, держбюджет на 2016 рік прийнятий на базі середньорічного курсу гривні 24,1 гривні за долар, до кінця року він становитиме 24,4 гривні за долар.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк в четвер втратив контроль над валютним ринком - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі