середа, 15 січня 2020 12:45

Нацбанк спрогнозував долю російських банків в Україні

Нацбанк спрогнозував долю російських банків в Україні
Російські банки не скоро вийдуть з українського ринку. Фото: delo.ua

Українські "дочки" російських державних банків поступово припиняють діяльність в Україні. Однак їхній остаточний вихід з українського ринку буде не скоро.

Про це повідомила заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова в інтерв'ю Finclub.

Зокрема, Рожкова зазначила, що Промінвестбанк, який належить російському державному Внешекономбанку, фактично неробочий, а 6 лютого 2020 року мають відбутися збори акціонерів, де обговорять здавання банківської ліцензії.

"Інша ситуація із Сбербанком. Рішення щодо нього – це рівень політики самого акціонера, хоча в нас немає ніяких контактів із ним. Ми як регулятор не спілкуємося з власником. Це все ускладнено політичними процесами. І для ринку це погано. Але сьогодні Сбербанк теж не проявляє активності на ринку", – повідомила Рожкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сбербанк Росії відсудив АВК

За її словами, українська "дочка" Сбербанку поступово зменшує обсяги кредитування та накопичених депозитів, а Нацбанк стежить, щоб у банку залишалося достатньо коштів, щоб він міг розрахуватися з вкладниками.

"Але, якщо я правильно розумію, акціонер має бажання спробувати продати банк. Я сподіваюся, що вже всім зрозуміло, що номінальним покупцям ми зелене світло не дамо. Тому, якщо це буде міжнародна інституція, яка зможе, незважаючи на санкції, отримати дозвіл ЄЦБ на угоду, тоді добре", – додала Рожкова.

23 липня Держдума Росії у другому читанні розгляне поправки до закону "Про національну платіжну систему". Документ вводить фактичну заборону на виконання міжнародних санкцій на території РФ. У результаті виходу платіжних систем прийом карт російських банків за кордоном буде неможливим, а в Росії не будуть приймати карти зарубіжних банків.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк спрогнозував долю російських банків в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі