вівторок, 08 листопада 2011 16:53

Нацбанк приховує жахливий стан українських банків - експерт

Нацбанк приховує жахливий стан українських банків - експерт

Банківська система України тримається лише за рахунок фінансових установ з іноземним капіталом.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

"Наші банки мають від'ємний результат. Від'ємне сальдо було у 2009 році 27,6 мільярда гривень, у 2010 році 13 мільярдів гривень. А за 9 місяців цього року - 5,6 мільярда гривень. Наші банки є збитковими. У нас система тримається тільки завдяки банкам з іноземним капіталом", - сказав він.

Експерт також нагадав, що у стадії ліквідації нині перебувають 15 банків.

"Деякі з них ліквідують вже 15 років: "Градобанк", "Трансбанк" та інші. Отже, Національний банк не в змозі вирішити своє основне питання - здійснити стерилізацію банківської сфери", - вважає Соскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потуги Нацбанку українцям нецікаві: заощаджувати нічого

"Більше того, на сьогоднішній день вони зняли зі свого сайт інформацію про банки, які штучно збанкрутували: "Родовід", "Надра", "Укрпромбанк" та інші. Там не вказано і число керуючих. Отже, Національний банк свідомо приховує інформацію про жахливий стан української банківської системи", - додав він.

"Замість того, щоб займатися своєю справою, Нацбанк втрутився в поточну діяльність мільйонів українських громадян, які мають повне право обмінювати свою приватну власність у вигляді гривні. Ніякі арбузови не мають їм у цьому заважати", - наголосив Соскін.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк приховує жахливий стан українських банків - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі