середа, 14 серпня 2019 13:40

Нацбанк пояснив, чому не заважає долару падати

Нацбанк пояснив, чому не заважає долару падати
Курс гривні визначається попитом-пропозицією на валютному ринку. Фото: Depositphotos

Нацбанк не буде стримувати зміцнення гривні. Адже це може знизити довіру інвесторів до національної валюти.

"Дехто вважає, що стрімке зміцнення гривні шкодить економіці, а дії Нацбанку, який не перешкоджав цьому, називає незрозумілими. Але дотримання плаваючого обмінного курсу – один із принципів монетарної політики НБУ", - повідомив заступник директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу Володимир Лепушинський, повідомили в НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому подешевшав долар. Три причини

За його словами, курс гривні визначається попитом-пропозицією на валютному ринку.

"Штучне стримування курсу через повний викуп валюти Нацбанком суперечить наміру знизити інфляцію до цілі в 5%. Якщо уявити, що Нацбанк не буде дозволяти обмінному курсу посилюватися, то у перспективі він рухатиметься лише у сторону девальвації, або просто залишатиметься незмінним. Тоді на приплив довгострокових інвестицій розраховувати не варто", - додав Лепушинський.

Рекордно дешево долар коштував 1 серпня — 25,02 грн/дол. Такий курс був у січні 2016-го. На 14 серпня офіційний курс становить 25,14 грн/дол. Обмінники купують валюту по 25,25 грн/дол. Продають — по 25,33 грн/дол.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк пояснив, чому не заважає долару падати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі