четвер, 22 жовтня 2015 14:39

Нацбанк послабив валютні обмеження

Нацбанк послабив валютні обмеження
Фото: zib.com.ua

У четвер, 22 жовтня, Національний банк України скасував низку обмежень задля збільшення надходжень валюти до країни.

Про це йдеться в постанові Правління Нацбанку № 718, повідомляють на сайті регулятора.

Зокрема, Нацбанк скасував обмеження на видачу готівки через каси та банкомати. 

"Наразі банки зобов'язані обмежити видачу на суму до 300 тис. грн на добу на одного клієнта. Зокрема, ця вимога стосувалася і валютно-обмінних операцій із фізичними особами. Відтепер вона не розповсюджуватиметься на такі операції, що спростить населенню можливість продавати валюту в будь-яких обсягах", - повідомили в НБУ.

Як зазначають, відтепер вимога щодо обов'язкового продажу іноземної валюти на міжбанку не розповсюджується на проекти, що здійснюються на підставі угод про участь України в програмах ЄС.

"Також вона більше не стосується грантів, які юридичні особи-резиденти отримують від міжнародних фінансових організацій", - додали в Нацбанку.

Крім того, відтепер не підлягатиме обов'язковому продажу на міжбанку іноземна валюта, яка надійшла в якості грошового забезпечення участі нерезидента в аукціоні з приватизації держмайна.

Також НБУ встановив додаткові винятки із заборони на реєстрацію заміни кредитора або боржника в договорах про залучення резидентами кредитів в іноземній валюті від нерезидентів.

"Дозволено проводити таку реєстрацію у випадках, коли заміна первісного кредитора пов'язана з його ліквідацією та приєднанням до нового кредитора-правонаступника. Крім того, дозволено реєструвати відповідні зміни до кредитних договорів, за якими кредит наданий резиденту за участю іноземного експортно-кредитного агентства", - уточнив Нацбанк.

Банкам також дозволили знімати з контролю експортні операції телекомунікаційних компаній з оплати міжнародного роумінгу та пропуску міжнародного трафіку.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк послабив валютні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі