вівторок, 14 серпня 2012 12:13

Нацбанк почав скидати євро

Нацбанк почав скидати євро
Микола Івченко: вирішив частково позбутися євровалюти. Фото: focus.ua

Національний банк України (НБУ) в липні скоротив частку євровалюти в золотовалютних резервах з 41,84% до 37,26%, вперше продавши євро на суму 570 млн.

На думку керівника інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Миколи Івченка, це може означати, що регулятор вирішив частково позбутися євровалюти в зв'язку з нестабільною ситуацією в єврозоні, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Частка доларів США в золотовалютних резервах виросла з 37,73% до 42,84%. Обсяг чистих інтервенцій НБУ з продажу американської валюти в липні знизився на 24,94% до $528,4 млн, що пояснюється меншими обсягами погашення зовнішньої заборгованості в цей період у порівнянні з червнем.

Обсяг золотовалютних резервів НБУ завдяки вдалому розміщенню України на зовнішніх ринках єврооблігацій на суму $2 млрд виріс в липні на $761,5 млн до $30,0792 млрд.

За словами директора департаменту НБУ з управління валютним резервом та операцій на відкритому ринку Олександра Дубіхвіста, загальне сальдо інтервенцій у липні становило мінус $1,235 млрд, у тому числі за рахунок продажу валюти "Нафтогаз України" для виконання розрахунків з "Газпромом" за поставлений російський газ.

Національний банк протягом минулого місяця здійснював на міжбанківському валютному ринку як покупку, так і продаж валюти. В цілому з початку поточного року спостерігається (і триває) зменшення золотовалютних резервів.

Нагадаємо, сьогодні на готівковому ринку України євро подешевшав на 1 копійку.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк почав скидати євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі