середа, 30 листопада 2011 17:37

Нацбанк "накачає" Європу гривнями

Нацбанк "накачає" Європу гривнями

Національний банк України (НБУ) вирішив направити готівкові гривневі кошти в європейські країни, щоб забезпечити їх туристів відповідною валютою перед приїздом в Україну під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Відповідну заяву розміщено на офіційному сайті регулятора.

"Для зняття бар'єрів між нашими країнами і заради зручності туристів, які планують відвідати Україну під час чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, ми вже направляємо до Європи гривню. Тобто, жителі європейських країн зможуть придбати українську валюту ще до приїзду в Україну", - зазначив глава НБУ Сергій Арбузов.

Він також виступив з ініціативою відкриття представництва українського державного банку в Швейцарській Конфедерації.

"Україна потребує додаткового фондування", - вважає Арбузов.

При цьому він припустив, що іноземному капіталу в українській банківській системі досить затишно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав на 1 копійку, євро на стільки ж подорожчав - міжбанк

"Усі банки з іноземним капіталом продовжують працювати в Україні, і жоден з них не оголошував про наміри покинути країну. Єдине - в деяких випадках банки просто змінили одного іноземного власника на іншого, тобто відбувається природне заміщення капіталу", - цитується він.

Щодо ситуації на внутрішньому ресурсному ринку, в повідомленні наголошено, що глава НБУ поки не вважає недоцільним швидке нарощування вільної гривневої ліквідності банків.

"Це пов'язано, в першу чергу, з тим, що ми не фіксуємо масштабного зростання обсягів кредитування реального сектора економіки. По-друге, банки мають достатні обсяги валютних коштів, які можуть бути продані. Як тільки ми побачимо тенденцію до істотного збільшення кредитних портфелів банків , ми підтримаємо їх ліквідність", - сказав Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк "накачає" Європу гривнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі