середа, 19 грудня 2018 11:55

Нацбанк ліквідував великий російський банк

Нацбанк ліквідував великий російський банк
Фонд гарантування вкладів виплатить вкладникам ВТБ Банку 942,7 млн грн. Фото: Delo.ua

18 грудня Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії ВТБ Банку - української доньки однойменного російського банку.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення НБУ про відкликання ліцензії ввійшов у ВТБ Банк як ліквідатор, пише "Інтерфакс-Україна".

Ціна за активи ВТБ Банку, яку запропонував єдиний претендент, була нижчою, ніж оціночна вартість, очікувана Фондом, повідомила прес-служба ФГВФО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клієнтів російських банків попередили про ризики

Заявку на участь у відкритому конкурсі Фонду гарантування вкладів щодо виведення з ринку неплатоспроможного ВТБ Банку подав ТАСкомбанк. Заявки на конкурс із відбору кваліфікованих інвесторів для ВТБ Банку також подав Альфа-банк. Щоправда, він не вніс гарантійний внесок. Тому єдиним претендентом залишився ТАСкомбанк.

Фонд гарантування вкладів виплатить вкладникам ВТБ Банку 942,7 млн грн. Вклади у повному обсязі отримають 97% клієнтів банку - понад 59 тис. осіб. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають гарантовану суму 200 тис. грн.

27 листопада Нацбанк визнав ВТБ Банк неплатоспроможним. У фінустанові ввели тимчасову адміністрацію терміном на один місяць. 28 листопада Фонд оголосив про початок 2 конкурсів. Перший - на визначення приймаючого банку, зацікавленого брати участь у виведенні з ринку неплатоспроможного ВТБ Банку, який у подальшому було скасовано. Другий - відкритий конкурс з виведення з ринку цього банку.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк ліквідував великий російський банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі