четвер, 11 жовтня 2012 11:40

Нацбанк хоче поповнити резерви сінгапурським доларом

Нацбанк хоче поповнити резерви сінгапурським доларом
За даними НБУ, поточна вартість золота становить $1,86 млрд. Фото: profi-forex.org

У міжнародних золотовалютних резервах (ЗВР) України станом на 1 вересня 2012 року перебуває 1,12 млн тройських унцій золота, що становить приблизно 34,8 тонн металу.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ) у відповідь на запит на надання публічної інформації, пишуть "Коментарі".

За даними НБУ, поточна вартість золота становить $1,86 млрд, або 6% від загальної суми резервів.

Водночас частка цінних паперів в ЗВР України станом на 1 вересня поточного року становить близько 59% на суму $17,7 млрд. Третина всіх цінних паперів золотовалютного резерву припадає на облігації США.

Також повідомляється, що Центробанк вважає за доцільне включити в ЗВР валюти скандинавських країн, Канади і Сінгапуру.

/media/video/460301/1_460301.mp4

"Національний банк України постійно здійснює моніторинг кон'юнктури світових фінансових ринків і розглядає перспективні валюти для поповнення золотовалютних резервів. Станом на сьогоднішній день найбільш цікавими валютами для поповнення міжнародних резервів є валюти країн, які менш за всіх постраждали від світової фінансової кризи. Серед них - Канада, Норвегія, Швеція, Сінгапур та інші", - повідомили в НБУ.

Як наголошується, основними іноземними валютами, з яких сформовані ЗВР України, сьогодні є долар США, євро, англійський фунт стерлінгів, швейцарський франк, австралійський долар, SDR ("валюта" МВФ), японська ієна та монетарне золото.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк хоче поповнити резерви сінгапурським доларом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі