Ексклюзиви
субота, 22 серпня 2020 02:06

На заводі "Антонов" зібрали перший літак без російських деталей

На заводі "Антонов" зібрали перший літак без російських деталей
Зібрали перший "АН-178" без російських деталей. Фото: РБК

Державне підприємство "Антонов" закінчило стапельну збірку літака "Ан-178".

Його замовив уряд Перу для національної поліції. Як і заплановано, український залізний птах повністю без російської комплектації вилетить до Південної Америки наступного року, повідомляє ТСН.

Це перший серійний "Ан-178". Він міг з'явитися і раніше, погоджуються на держпідприємстві, але конструкторам довелося заново перерахувати сотні вузлів та агрегатів під західну електроніку та авіоніку.

"Перший серійний літак буде складатися за відсутності російських компонентів, це дійсно правда. Нас, ДП "Антонов" звинувачували, що кілька років у нас не випускалися серійні літаки і вони не викочувалися з цього цеху. Об'єктивні причини. Багато часу зайняло імпортозаміщення", - повідомив президент ДП "Антонов" Олександр Лось.

Вже готовий фюзеляж, пристиковані крила та хвіст. Тепер залишилося ще протягти кілька сотень кілометрів проводів і буде електрика. Це фактично перша серійна машина, яку майстри збирають без паперових креслень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіткнулися пасажирські літаки

Державне підприємство "Антонов" (колишній Авіаційний науково-технічний комплекс імені Олега Костянтиновича Антонова або АНТК імені О. К. Антонова) — український авіабудівний концерн, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний завод та випробувальний комплекс, для розробки та сертифікації літаків. З 4 квітня 2015 р. входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

Зараз ви читаєте новину «На заводі "Антонов" зібрали перший літак без російських деталей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути