вівторок, 08 квітня 2014 13:59

На українських АЗС може подешевшати бензин

На українських АЗС може подешевшати бензин
Ціни на бензин можуть знизитися

Антимонопольний комітет (АМК) рекомендував деяким учасникам ринку пального обов'язково знизити роздрібні ціни.

Про це повідомила прес-служба відомства.

За даними АМКУ, протягом лютого-березня на АЗС "Лукойл Україна", "Окко нафтопродукт", "ВОГ Рійтейл", "Альянс Холдинг", "Паралель", "Укрнафта", "Авіас", "Веста Сервіс", "Бел Оіл" ціни на бензини і дизельне паливо зросли майже на 3 грн на кожному літрі.

Так, наприкінці січня ціни на бензин А-95 становили 10,40-11,39 грн/л, станом на 7 квітня - 13,79-14,39 грн/л.

При цьому, як зазначає АМК, учасники ринку підвищували ціни на моторні бензини та дизельне паливо практично одночасно і встановлювали їх на однаковому або близькому за розміром рівні.

"Поряд з об'єктивними факторами, що спричинюють зростання цін на паливо, у тому числі зміна курсу долара і євро, є ознаки прояву зловживання ринковою владою та узгодження конкурентної поведінки. За здійсненими Комітетом розрахунками та інформацією провідних експертів, роздрібні ціни зазначених учасників ринку більш ніж на гривню за літр перевищують ту вартість, яка могла би бути встановлена в умовах жорсткої конкуренції, що забезпечує цим суб'єктам господарювання додатковий прибуток у сотні мільйонів гривень на місяць", – наголошено в повідомленні.

Про результати розгляду рекомендацій зазначені суб'єкти господарювання зобов'язані повідомити АМКУ протягом 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «На українських АЗС може подешевшати бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі