четвер, 10 квітня 2014 14:25

На теплицях заробляють 30 тисяч гривень за сезон
4

На металевих теплицях можна заробити від 20 до 30 тис. грн за сезон. Про це Gazeta.ua розповів підприємець зі Львова Ярослав Бігайло.

"Каркас теплиці для дому в середньому коштує від 4300 гривень. Далі залежить від того, чим її накривати. Якщо плівкою, до цієї суми потрібно додати ще тисячу. Якщо ж полікарбонатом, це обійдеться у 9,5 тисяч гривень", - сказав Бігайло.

Собівартість каркасу обійдеться у 3,5 тис. грн. Розсилку роблять поштою по всій Україні.

"Сезон замовлень на теплиці дуже короткий. Він починається з кінця лютого і до травня. Друга хвиля з жовтня. Цього року попит на парники збільшився наполовину. Люди стали більше купувати теплиць, бо бояться, що восени не вистачатиме продуктів", - зазначив Бігайло.

Каркас присилають поштою розібраним. Важить понад 180 кілограмів, бо зроблений з оцинкованого металу.

"Збирають люди його самотужки за день два. Мій знайомий з Калуша в такій теплиці вирощує ананаси й банани. Він використав товстіший полікарбонат і провів у парник опалення", - пояснив Ярослав.

Підприємець із Вінниці Юрій Гнатенко робить каркаси для міні-теплиць. Продає їх поштою. Замовлення збирає в соцмережах. Весною розклеює оголошення на зупинках автотранспорту.

"Навчився робити такі каркаси п'ять років тому, коли робив теплицю своїй тещі. Зараз маю базу, де закуповую метал. Мої парники менш технологічні, бо підходять тільки для низькорослої городини і розсади", - розповів чоловік.

За місяць має 17 тис. грн додаткового заробітку.

"Для мого парника потрібні лише 6 спеціально вигнутих металевих дуг. Собівартість таких дуже низька. Одна коштує 300-400 гривень. Продаю такі по 800-900 гривень. За сезон маю понад 30 замовлень", - зазначив Гнатенко.

Зараз ви читаєте новину «На теплицях заробляють 30 тисяч гривень за сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі