понеділок, 26 листопада 2012 15:10

На святкових упаковках можна заробити 6 тисяч
5

Фото: Фото: Володимир Мукан

Тетяна Гаврилюк запаковує подарунки у святковий папір 2 роки. Починала на Центральному ринку Черкас біля відділу посуду, потім перейшла у торговельний центр.

"Ідея цього бізнесу виникла 2006 року, тоді у Черкасах масово почали з'являтися послуги пакувальників. Я працювала у дитсадку, різні аплікації та листівки ручної роботи у мене чудово виходили. Потім кинула виховательську роботу, пішла на базар, стояла у ятці із знайомою Софією із мого під'їзду. Запаковувала гарно посуд, який вона продавала. За перші два місяці майже нічого не вторгувала. А потім перед новим роком, тоді ще 2010-м, люди почали звертатися до мене, заробила близько 1200 гривень", - розповіла Гаврилюк.

Через півроку жінка перенесла свою справу до торговельного центру. Оформилася як приватний підприємець, орендувала приміщення. Тут запаковує подарунки у двічі дорожче, ніж на базарі.

"Я зі своїм папером займаю тут метр на метр місця, плачу за це 300 гривень. Однак потік клієнтів тут набагато більший ніж на базарі, більше охочих запакувати подарунок. Люди купівельноспроможніші", - сказала Гаврилюк.

Середня ціна упаковки подарунка 25 грн. Найдорожчі упаковки замовляють для впливових людей і для підлітків.

"Недавно приходило четверо школярів, просили загорнути флешку на подарунок. Упаковка їм обійшлася у 150 гривень. Вони поклали ту флешку в сміттєвий пакет із газетами та білою цеглиною із побажаннями. Пакет попросили покласти у картонну коробку й загорнути, і так за принципом матрьошки ще у 5 коробок. Найбільша була розмірами із мікрохвильовку. Такі у них приколи. Впливовим людям замовляють найдорожчий папір і листівку ручної роботи. Я сама їх роблю. Найдешевша коштує 20 гривень", - розповіла Гаврилюк.

Щодня жінка запаковує щонайменше 10 подарунків. Перед новорічними святами за день упаковує по 70-80 подарунків. Папір замовляє оптом по 6 грн за рулон. Бере одразу 40 різновидів. Також купує різнокольорові стрічки, з них робить бантики. Скотч використовує чотирьох видів. Коробки робить вдома сама із цупкого картону.

Загалом на місяць витрачає на закупки матеріалу близько 300 грн, ще 200 платить у Податкову інспекцію й 330 - у Пенсійний фонд.

Місячний заробіток запаковщиці становить 4,5-6 тис. грн.

"Чистими виходить зазвичай 3500-3800. А ось у всі зимові місяці та у березні заробляю не менше 5 тисяч", - розповіла Гаврилюк.

Зараз ви читаєте новину «На святкових упаковках можна заробити 6 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі