четвер, 08 квітня 2021 21:10

На старті дачного сезону: скільки українці готові платити садівникам

На старті дачного сезону: скільки українці готові платити садівникам
Всього в березні на послуги садівників українці витратили 626 тис. грн. Фото: unsplash

У березні попит на послуги садівників зріс на 30%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Серед найбільш популярних завдань - обрізка дерев і підготовка грунту перед посадкою, повідомляють у онлайн-сервісі замовлення послуг Kabanchik.ua.

"Як правило, весняні перекопування роблять, якщо їх не провели восени. Шар землі перевертають і подрібнюють, видаляючи при цьому камені, коріння рослин і шкідливих комах. Як тільки нічні температури не падають нижче нуля, можна висаджувати в підготовлені грядки редис і морозостійку зелень", - розповідає садівниця Оксана.

Разом зі збільшенням попиту на 32% підскочив і середній чек - 950 грн за одне замовлення. Всього в березні на послуги садівників українці витратили 626 тис. грн, що на 74% перевищує показники минулого року і на 27% - позаминулого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витрати на продукти зменшуються - експерт пояснив, чому

Також користується попитом обрізка дерев і чагарників. Садівники видаляють засохлі гілки, обморожені пагони і зайві відгалуження. Вартість таких послуг коливається від 150 до 300 грн за годину роботи і залежить від кваліфікації садівника, його інструменту і швидкості виконання завдання.

У 1 півріччі 2020 року рівень бідності серед населення, що працює, становив 42,4%. Тобто ці люди не могли забезпечити гідне життя собі й родині.

Зараз ви читаєте новину «На старті дачного сезону: скільки українці готові платити садівникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі