вівторок, 08 квітня 2014 15:00

На семінарі СОТ запропонували вигнати Росію з організації

На семінарі СОТ запропонували вигнати Росію з організації
Росію хочуть виключити із СОТ. Фото: uainfo.org

Росію потрібно виключити зі Світової організації торгівлі. Про це під час семінару Світової організації торгівлі (СОТ) заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

Після виступу він на знак протесту покинув залу засідання. За ним також вийшли представники Німеччини й Китаю. Учасники з Казахстану й Росії лишилися у залі.

"Цю сесію мала вести представниця від Росії, вона зробила вступне слово. Я перервав її й наголосив на тому, що Російська Федерація є агресором і окупантом, захопила частину України. Тому не може і йтися про те, щоб я, як українець, перебував за одним столом і в одній кімнаті із окупантом", - розповів Новак.

За його словами, хтось з представників РФ пробурчав "Пошел вон".

"Це свідчить про склад мислення цього росіянина. Але приємно, що не всі такі. У приватній розмові мене підтримали троє з 10 росіян. Вони не вийшли із зали, аби не втратити роботу", - зазначив Новак.

На підсумковій сесії СОТ економіст знову поставив питання про необхідність виключення Росії із організації. Однак йому сказали, що таких прецедентів ніколи не було, тому практика виключення не відпрацьована.

"Я пояснив, що для Росії необхідно зробити виняток. Адже ця держава - загарбник, вона ставить під загрозу мир у світі. А виключення Російської Федерації із СОТ буде дуже дієвим способом завдати удару економіці загарбників. Це буде потужним економічним тиском на Росію, спричинило б девальвацію їхньої валюти. Також найбільш дієвим кроком є удар на больову точку росіян - "Газпром". Це буде остаточним знищенням їхньої економіки, адже вона на 50% залежна від торгівлі енергоресурсами. Особисто Путін також має прибуток від торгівлі газом", - пояснив Новак.

Проте за останні три місяці Європейський Союз, ООН, ОБСЄ, США не ввели жодної санкції особисто на майно, рахунки та переміщення Путіна.

"Або всі ці організації мають якийсь економічний хитромудрий план, або просто лобісти російських інтересів і "Газпрому" у цих організаціях і Європарламенті не дають цього зробити. Інакше важко пояснити їхню бездіяльність", - вважає Новак.

Зараз ви читаєте новину «На семінарі СОТ запропонували вигнати Росію з організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі