вівторок, 24 березня 2020 12:58

На підтримку бізнесу в уряді витратять 10 млрд грн

На підтримку бізнесу в уряді витратять 10 млрд грн
Запровадження податкових та інших спрощень для бізнесу коштуватиме бюджету України близько 10 млрд грн. Фото: pixabay.com

Ухвалений Верховною Радою закон про запровадження податкових та інших спрощень для бізнесу у зв'язку із запровадженням карантину й економічною кризою, коштуватиме бюджету майже 10 млрд грн.

Про це повідомила заступниця голови Офісу президента України Юлія Ковалів під час онлайн-зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією.

Серед іншого, ухвалені Верховною Радою спрощення для бізнесу передбачають звільнення фізичних осіб-підприємців від сплати єдиного соціального внеску за березень і квітень 2020 року.

Закони запроваджують для бізнесу такі заходи:

• звільнення бізнесу від штрафів за порушення податкового законодавства у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року;

•встановити мораторій на перевірки бізнесу з 18 березня по 31 травня 2020 року;

• продовжити термін подання річної декларації про майновий стан (подається громадянами, зокрема держслужбовцями) до 1 липня 2020 року (термін подання річної декларації закінчується 30 квітня);

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям, які втратили роботу, виплатять допомогу

• зробити податкові канікули з плати за землю (місцевий податок) з 1 березня по 30 квітня 2020 року;

• виключити нежитлове нерухоме майно з бази оподаткування податком на нерухоме майно протягом 1 березня - 30 квітня 2020 року.

Разом із цим наразі уряд та Офіс президента працюють над новими пільгами для бізнесу. Зокрема, активно напрацьовуються зміни до Трудового кодексу, які дадуть змогу узаконити дистанційну форму роботи.

Національний банк на період карантину ввів пільгові умови обслуговування кредитів, так звані кредитні канікули. Вони стосуватимуться як громадян, так і малого, середнього та великого бізнесу. Про це повідомила заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова.

Зараз ви читаєте новину «На підтримку бізнесу в уряді витратять 10 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі